Seznam pro mimozemšťany
Fejetony a zamyšlení

Seznam pro mimozemšťany

Dnes nad ránem k nám přiletělo UFO. Zelení mužíčci s tykadly přišli až do ložnice a pisklavými hlásky mi oznámili, že buď jim okamžitě dodám seznam pěti jiných lidí z našeho města nebo s nimi odletím já. Navždy a daleko.

Někdy je to trochu jinak
Čtení ke kávě

Někdy je to trochu jinak

Snažíte se svým vystupováním dokázat, že máte nárok na místo na slunci, že jste nad věcí a v pohodě. Všichni vědí, že za vámi můžou přijít se svou bolístkou třeba o půlnoci a vy s tím nemáte problém. Přitom uvnitř ve vás hlodá nejistota a pocit nedokonalosti a krásně bují stres. Pokud ano, vítejte v klubu „žen nad věcí“.

Když mi voní svět
Čtení ke kávě

Když mi voní svět

Mám ráda přirozené vůně, miluji různé experimenty s bylinkami v kuchyni. Těším se každé jaro na první bylinky, které mi vyrostou na zahradě, ráda se dívám na pořady o tom, jak se vaří v různých zemích nebo co všechno pomáhá našemu zdraví. Chtěla bych se s vámi podělit alespoň o některé zajímavosti ze světa koření.

J. B. Robb: Tiše a přesně
Dobré knihy

J. D. Robb: Tiše a přesně

Pseudonym známé americké autorky Nory Robertsové je vždy pozváním do budoucnosti. Hlavní hrdinkou je detektivka Eva Dallasová. Příběhy se odehrávají v prostředí New Yorku, ale vlastně celého světa v období o padesát let později. Plno techniky, létající auta a osobní roboti obohacují čtivé příběhy ze života newyorské detektivky, která hledá spravedlnost pro všechny „své“ mrtvé. Příběhy plné zajímavých zápletek nás zvou k příjemnému odpočinku s knihou.

Smrt ve Stuttgartu
Dobré knihy

Stanislav Češka: Smrt ve Stuttgartu

Původní česká detektivka je edicí, která spolehlivě uspokojí českého čtenáře milujícího zápletky ze známého prostředí, okořeněné postřehy z aktuálních kauz, zasazených ale do zajímavého a poutavého příběhu. Mezi takové patří i kniha Stanislava Češky.

Recenze knihy Dvě císařovny od Jana Bauera.
Dobré knihy

Jan Bauer: Dvě císařovny

Jan Bauer se věnuje zejména literatuře faktu s převládajícím zaměřením na českou historii. V poslední době píše především historické romány a historické detektivky. Jeho knihy jsou poutavým exkurzem do historie naší vlasti. Nejinak tomu je v jeho knize Dvě císařovny.

Když zpívají labutě.
Dobré knihy

Roman Cílek: Když zpívají labutě

Další příběh z edice Původní česká detektivka, která českého čtenáře zve do známého prostředí. Roman Cílek nepotřebuje svět velkoměst ani světoznámé zločince nejtěžšího kalibru, aby čtenáře zaujal. Stačí pozvání do našich „malých“ českých měst, luhů a hájů.