Low Carb pečení – chléb, housky, bagety: 55 kreativních receptů s nízkým obsahem sacharidů

Diana Ruchser: Low Carb pečení
Foto: Pixabay

Jak si upéct nízkosacharidové pečivo? Pokud myslíte, že takové není, vyvedeme vás z omylu. Existuje a přesvědčíte se, že je nejen zdraví prospěšné, ale může se stát i vašim oblíbeným. Přečtěte si, kde získat recepty.

Low carb představuje způsob nízkosacharidového stravování, kdy nedochází k velkým výkyvům cukru v krvi ani úbytku energie, a je doporučovaný při některých zdravotních obtížích či redukční dietě.

Diana Ruchser: Low Carb pečení
Foto: se svolením nakladatelství Grada

Diana Ruchser poskytuje příležitost všem, kteří nemohou jíst potraviny s lepkem, sójou a přidanými proteiny, aby si přesto mohli pochutnat na chlebu, houskách a bagetách s nízkým obsahem sacharidů. Její knihu uvítají i lidé, kteří se v jídle nemusí omezovat, ale chtějí zkusit zdravou změnu s lahodným a nápaditým pečivem. Autorka sama tyto recepty již několik let využívá, neboť musela kvůli diabetu změnit jídelníček, a pochvaluje si, jak jí zdravá změna prospívá.

Nový způsob low carb pečení představuje pouze volbu jiných druhů mouky a zahušťovadel. K tomu kniha poskytuje praktické rady i tipy s názornými fotografiemi k správnému postupu přípravy těsta a pečení. A tak s chutí do toho! V padesáti pěti uvedených receptech jsou jak klasické bagely, tak i několik druhů chleba včetně burgerových, a rovněž různé typy housek. Lákavé jsou speciální chleby, například podmáslový, bylinkový, chili chléb, středomořský s rajčaty, anebo špenátové či dýňové houstičky a další křupavé pochoutky. Stojí za to vyzkoušet i sladké pečivo, třeba čokoládové a jablečné houstičky, chutné rohlíčky nebo leopardí chlebíček. Zvláštní kapitolu tvoří občerstvení na párty, kde zaujmou mimo jiné houboví šneci, sýrový cop, alsaská bageta, slaninové tyčinky, brioška s medvědím česnekem i jiné nápadité varianty pečiva.

Nothing Found

Na závěr autorka připravila pokrmy z chleba ve formě salátu, třešňové žemlovky, chipsů nebo knedlíků. Každé receptuře je věnován dostatek prostoru, aby vynikl přehled ingrediencí, postup přípravy i celostránková barevná fotografie lahodného pečiva. Pro přehlednost nechybí ani abecední rejstřík.

Vítaná nízkosacharidová kuchařka zaměřená na netradiční pečivo z kvalitních surovin potěší všechny s bezlepkovou dietou i zájemce o novou, zdravou a chutnou stravu.

Zdroj: redakce – Dana Vondrášková (autorské dílo), grada.cz

Další články z této rubriky

Tak trochu šílení

Tak trochu šílení

Máte chuť na něco tak trochu šíleného? Podle autorova mínění název vystihuje řadu postav knihy.
Činy mrtvých

Činy mrtvých

28. únor 1986 Jednoho chladného zimního večera je v centru Stockholmu zastřelen švédský ministerský předseda Olof Palme.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*