Čokoládové baileys

Čokoládové baileys
Foto: Justýna Malásková.

Jako již tradičně každou sobotu jsme si pro vás i tentokrát připravili tip na skvělý recept. Dnes se dozvíte, jak si doma vyrobit vynikající domácí likér, velmi podobný proslulému Bailey’s.

Příprava tohoto likéru je vyloženě jednoduchá a není na ní co pokazit. Spíše naopak – pokud při přípravě použijete kvalitní kávu, bude likér ještě lepší. Já jej vyrábím doma pravidelně na Vánoce, ale protože ho miluje celá rodina, často jej připravím i mimo zvláštní příležitosti. Tentokrát jsem do něj přidala kvalitní piemontskou kávu s čokoládovými tóny, kterou jsem objevila v e-shopu prokafe.cz – a celá rodina si libovala, že má v ústech jako v pokojíčku.

Čokoládový likér.

Domácí čokoládové bailey’s

Justýna Malásková
Porcí 1 láhev (0,7l)
Celková doba 10 minutes
Vytisknout

Suroviny
  

  • 395 ml salka (slazené kondenzované mléko) 1 konzerva
  • 250 ml smetany
  • 150 ml whisky (např. Grants) lze nahradit rumem
  • 100 g čokolády nejlépe dobré mléčné
  • ½ lžičky vanilkové pasty nebo extraktu
  • 1 ristretto nebo v 1 lžíci vody rozmíchané 1,5 lžičky rozpustné kávy

Postup
 

  • Rozpusťte čokoládu a udělejte kávu, kterou nechte vychladnout.
  • Ingredience smíchejte a v mixéru mixujte cca 2 minuty.
  • Dejte do čisté lahve a nechejte do druhého dne uležet v lednici.

Poznámky

Tipy redakce
  1. Likér uchovávejte v lednici. Jeho trvanlivost je až 2 měsíce.
  2. Popíjet můžete chlazené nebo se dvěma kostkami ledu. Když přidáte trošku likéru do kávy, bude její chuť naprosto famózní.
  3. Pokud máte rádi karamelovou příchuť, můžete použít karamelové salko.

Foto: Justýna Malásková

Zdroj: redakce – Justýna Malásková (autorské dílo)

Další články z této rubriky