Máme pro vás rodinný recept na víkend, při kterém vám mohou pomáhat i děti! Milujete francouzské toasty? V tomto receptu se spojí všechny lahodné chutě: od kokosového oleje po skořici.
Nejlepší na něm je, že je jako stvořený pro vícegenerační vaření. Věřte, že neodoláte a budete si chtít ještě přidat.
Skořicové francouzské tousty
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 2 velká vejce z pastevního chovu
- 2 šálky plnotučného bio mléka nebo nízkotučného
- ½ lžičky mleté skořice nebo podle chuti
- plátky celozrnného chleba
- 1 lžička syrového bio kokosového oleje
- 1 lžička vanilky
- javorový sirup na pokapání toustu
Postup
Děti mohou připravit:
- Dvě vejce rozklepněte do misky s plochým dnem.
- Důkladně zašlehejte mléko, vanilku a skořici.
- Namočte plátky chleba – jeden po druhém – do vaječné směsi v misce. Namočte je z obou stran. V případě potřeby je namáčejte znovu, dokud chleby nejsou nasáklé.
Dospělí pak tousty dokončí:
- Mezitím rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na střední teplotu.
- Přidejte kokosový olej.
- Na pánev položte namočené plátky chleba.
- Smažte 2½-3 minuty z každé strany nebo dokud obě strany nezískají zlatohnědou barvu.
Poznámky
Tip redakce: Tousty můžete pokapat javorovým sirupem a přidat jahody, borůvky, nebo jiné ovoce.
Foto: Freepik
Zdroj: redakce – Justýna Malásková, Thirdage.com
Buďte první kdo přidá komentář