Strhující fantasy plná napětí

Strhující fantasy plná napětí
Foto: Pixabay

Recenze knihy Osud hněvu a plamene

Magie, intriky a jiskřivá romantika – to vše vás čeká v nové sérii od K. A. Tuckerové. Přečtěte si recenzi na knihu, která vás nenechá spát!

Strhující fantasy plná napětí
Foto: nakladatelství Fragment

Hněv a oheň je nová série, která přichází na českou scénu prostřednictvím prvního dílu Osud hněvu a plamene. Tato série si právem získala pozornost čtenářek fantastiky. Kanadská autorka K. A. Tuckerová, známá především svými současnými romancemi, zde úspěšně zabrousila do žánru fantasy.

Prolog může některé čtenářky odradit svou zmateností, protože se zabývá Sofií a jejím vyvoleným, kteří hrají klíčovou roli v následujícím ději. Začátek knihy je pomalejší a představuje hlavní hrdinku Romerii, zlodějku pracující pro mafiána. Romerie se dostává z New Yorku do světa plného magie a legend, kde se musí rychle zorientovat.

Romerie musí čelit rozzuřenému princi a jeho společnosti, kde je považována za něco mnohem horšího než zlodějku. Aby přežila, musí využít všechny své dovednosti a důvtip.

Promyšlená kniha s pevnými základy a propracovanou mytologií zaujme náročnější čtenáře. Intriky, politické i milostné, jsou na denním pořádku. Romerie musí čelit následkům činů, které spáchal někdo jiný, což jí přináší mnoho problémů.

Milostná linie příběhu je vášnivá a jiskřivá, přestože hrdinové jsou nepřáteli. Několik pikantních scén příhodně doplňuje pátrání po informacích a snahu o přežití.

Příběh je šikovně promyšlený, ale složitý. Při čtení dalších dílů po delší pauze může být obtížné se zorientovat, což je důvod, proč by někteří čtenáři mohli zvážit opakované přečtení. Detailní styl psaní a neznámá jména a pojmy mohou příběh komplikovat, ale zároveň činí svět uvěřitelnějším.

Navzdory pomalému začátku se příběh rychle rozjede a čtenáře vtáhne. Kniha je návyková, plná tajemství a intrik, což ji činí ideální pro milovníky paranormálních romancí. Fantasy prvky zahrnují démony, upíry, elfy a dokonce i bohy.

Romerie je sympatická hrdinka, zocelená ulicí, která jedná rozvážně. Její vztah se Zanderem, osvěžující a jiskřivý, přidává příběhu další rozměr. Ostatní postavy jsou rovněž uvěřitelné a snadno rozpoznatelné, přestože jich je hodně.

Osud hněvu a plamene je řízná fantasy, plná tajemství, mytologie, romantiky a drsných podmínek. Zabývá se i závažnějšími tématy, která jsou zpracována s ohledem na žánr. Komplexní děj, zajímavé zápletky a styl psaní ocení nejen dospělí čtenáři. Kniha obsahuje intimní scény, což ji činí vhodnou pro čtenáře od 18 let.

Závěr knihy je dramatický, autorka pracuje nejen s hlavními postavami, ale i s ostatními charaktery. Vše do sebe zapadá a dává smysl, čímž se jedná o originální a osvěžující čtení. Konec knihy naznačuje pokračování, na které se mnozí čtenáři už těší.

Osud hněvu a plamene je skvělou volbou pro dospělé fanoušky fantastiky, kteří hledají komplexní příběh se spoustou zápletek a odhalení. Užívejte si čtení!

Zdroj: redakce – Justýna Malásková, fragment.cz

Další články z této rubriky

Tajný život stromů

Tajný život stromů

Víte, že se stromy mají inteligenci? A vypadá to, že větší, než je ta naše. Dokážou se specifickým způsobem domlouvat,…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*