Objevte skryté ráje Chorvatska: 8 nejkrásnějších písečných pláží, které neznáte

Foto: Leonardo.ai

Plánujete letní dovolenou v Chorvatsku? Nečekají vás jen oblázkové pláže a betonová mola. Představíme vám osm nádherných písečných pláží, které stojí za to navštívit.

1. Pláž Bijeca, Medulin

Medulin, malebné městečko na jižním okraji Istrijského poloostrova, je domovem pláže Bijeca. Tato kilometr dlouhá pláž je obklopena stromy, které poskytují příjemný stín v horkých dnech. Díky pozvolnému vstupu do moře je Bijeca ideální pro rodiny s dětmi. Kromě relaxace nabízí pláž i spoustu aktivit – děti mohou navštívit plovoucí park, zatímco dospělí si mohou vyzkoušet parasailing nebo jízdu na vodním skútru.

2. Pláž Lovrečina, Brač

Na ostrově Brač, v severní části nedaleko městečka Postira, najdete pláž Lovrečina. Tento kouzelný kout obklopený borovicovým lesem je ideálním místem pro klidnou dovolenou. Pozvolný vstup do moře ocení především rodiny s malými dětmi. V blízkosti pláže se nachází malé parkoviště, plážový bar a restaurace. Milovníci historie si mohou prohlédnout zříceninu baziliky svatého Vavřince z 5. a 6. století.

Záliv.
Foto: autorský snímek redakce – Justýna Malásková.

3. Rajska plaža, Lopar

Na poloostrově Lopar na ostrově Rab se rozkládá 1,5 kilometru dlouhá Rajska plaža. Tato pláž oceněná modrou vlajkou se pyšní mělkým vstupem do průzračného moře, což ji činí ideální pro rodiny s dětmi. V okolí pláže najdete restaurace, občerstvení, sprchy, toalety a sportovní hřiště. Zábavu zde zaručuje i vodní park s tobogany.

Pláž.
Foto: autorský snímek redakce – Justýna Malásková

4. Pláž Bačvice, Split

Pouhých 1,5 kilometru od centra Splitu se nachází pláž Bačvice. Tato městská pláž je ideálním místem pro spojení návštěvy historických památek s odpočinkem u moře. Kromě koupání můžete vyzkoušet paddleboarding, jízdu na šlapadlech či vodním skútru. Bačvice je také domovem tradiční splitské hry picigin, kterou místní hrají v mělké vodě.

Podvečer u moře.
Foto: autorský snímek redakce – Justýna Malásková

5. Velika plaža, Omiš

V centru městečka Omiš leží populární Velika plaža s křišťálově čistým mořem. Pláž je snadno dostupná pěšky i autem, v blízkosti se nachází parkoviště. Na pláži najdete vše, co potřebujete – občerstvení, dětské hřiště, lehátka a slunečníky k pronájmu, sprchy, toalety a převlékací kabiny.

6. Pláž Ždrijac, Nin

Severně od Zadaru v městečku Nin leží pláž Ždrijac. Tato pláž je rájem pro milovníky windsurfingu a kiteboardingu, a dokonce zde najdete i kiteboardingovou školu. Pro ty, kteří již vlastní VDWS licenci, je možné si vybavení zapůjčit. V blízkosti pláže se nachází také obchod s rychlým občerstvením.

7. Vela Przina, Lumbarda

Na jižním pobřeží ostrova Korčula, nedaleko vesnice Lumbarda, najdete pláž Vela Przina. Tato pláž s průzračným mořem je obklopena borovicovým lesem a nabízí skvělé zázemí včetně plážového baru a parkoviště.

Pobřeží.
Foto: autorský snímek redakce – Justýna Malásková

8. Grebišće, Jelsa

Na severním pobřeží ostrova Hvar, poblíž městečka Jelsa, leží pláž Grebišće. Dojedete sem autem za pár minut a můžete zaparkovat přímo v kempu Grebišće, který nabízí dětské hřiště, volejbalové hřiště, stolní tenis a plážový bar. Pro milovníky paddleboardingu jsou zde ideální podmínky díky mělkému a klidnému moři.

Ať už hledáte rodinnou dovolenou plnou aktivit, nebo klidné místo pro odpočinek, Chorvatsko nabízí nádherné písečné pláže pro každého.

Zdroj: Justýna Malásková, https://www.krasneplaze.cz/medulin-chorvatsko, https://www.bestofcroatia.eu/cz/plaze-podrobnosti/plz-bijeca-225, https://www.krasneplaze.cz/medulin-chorvatsko, https://www.cestovinky.cz/clanek/top-15-pisecnych-plazi-v-chorvatsku-kde-najit-karibske-scenerie-kam-se-vydat-hlavne-s-detmi

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*