Nečekané knižní hity letošního léta: Těchto 10 novinek by nemělo ujít vaší pozornosti

Nečekané knižní hity letošního léta
Foto: Leonardo.ai

Objevte deset úžasných knižních novinek, které vyšly na začátku léta a jsou ideální pro prázdninové čtení. Tato díla vás uchvátí svou originalitou a příběhy, které vás vtáhnou do světa fantazie.

Malá lhářka – Pascale Robert-Diard

Nakladatelství: Argo

na mladou mysl. Kniha od Pascale Robert-Diard se věnuje těžkým tématům s citlivostí a Počet stran: 192

Patnáctiletá Lisa je živá dívka, jejíž přirozená energie a dospívající půvab přitahují nechtěnou pozornost. Rychle však ztrácí svou jiskru a uzavírá se do sebe. Co způsobilo tuto proměnu? V tomto psychologickém thrilleru se ponoříte do křehkosti dospívání a zjistíte, jak velký vliv má okolí hlubokým porozuměním, což ji činí neodolatelným čtením.

Skleněný muž – Anders de la Motte

Nakladatelství: Kalibr

Počet stran: 632

Po letech ticha se inspektorka Leo Askerová setkává se svým otcem, který ji informuje o nalezené mrtvole na jeho farmě. Tento druhý díl napínavé severské detektivní série od Anders de la Motte se hluboko ponoří do temných koutů lidské duše a odhalí šokující pravdy. Leo musí čelit nejen tajemstvím své minulosti, ale i novým hrozbám, které ji obklopují.

Křik mrtvé ženy – Roxann Hill

Nakladatelství: Vendeta

Počet stran: 320

Pavel Wagner se stává svědkem brutální vraždy poté, co je unesen a zdrogován. Spolu se soukromou vyšetřovatelkou Annou se snaží rozplést síť záhad, která je obklopuje. Roxann Hill vás svým napínavým příběhem vtáhne do světa zločinu a napětí, kde se každé odhalení stává klíčem k přežití.

Ať žije národ! – Jiří Kovařík

Nakladatelství: Akcent

Počet stran: 480

Jiří Kovařík pokračuje ve své sérii Bitev a osudů válečníků druhou částí, zaměřující se na boje s 1. protifrancouzskou koalicí v Německu a Itálii. Tento svazek přináší podrobný pohled na dramatické události Francouzské revoluce a je naplněn živými popisy bitev a historických událostí, které formovaly evropské dějiny.

Nora – Johanna Frid

Nakladatelství: Motto

Počet stran: 192

Nora je krásná a oblíbená na sociálních sítích, což pro Johannu, současnou přítelkyni Emila, představuje zdroj velké žárlivosti. Johanna se musí vyrovnat se svými nejistotami a žárlivostí v tomto moderním příběhu o lásce a sebehodnocení. Johanna Frid nám přináší autentický pohled na komplikace v mezilidských vztazích ve věku sociálních médií.

Bílá věž – Juraj Červenák

Nakladatelství: Argo

Počet stran: 352

Po pádu říše Chazarů a smrti velkého kagana se kníže Svjatoslav a jeho vojsko vydávají na Kavkaz, kde je čekají nové boje a dobrodružství. Historický román od Juraje Červenáka je plný akce, napětí a živých popisů středověkého světa. Čtenáři se mohou těšit na poutavé vyprávění, které je vtáhne do dávné minulosti.

Knihy na dovolenou

Knihy na dovolenou

Léto je ideálním obdobím pro odpočinek s dobrou knihou. Máme pro vás několik tipů na…

Cesta (komiks) – Manu Larcenet a Cormac McCarthy

Nakladatelství: Argo

Počet stran: neuveden

Ve světě po apokalypse putují otec a syn zničenou krajinou a snaží se přežít. Komiksová adaptace slavného románu Cormaca McCarthyho nabízí temný a dojemný pohled na lidskou odolnost a lásku v beznaději. Manu Larcenet přináší vizuálně bohatý zážitek, který doplňuje silný příběh o přežití a naději.

Bláznivé léto – Tove Jansson

Nakladatelství: Argo

Počet stran: 185

Zemětřesení a záplavy promění muminí údolí v jezero. Maminka, tatínek, muminek a jejich přátelé se zachrání na střeše domu, kde je čeká série dobrodružství. Tove Jansson přináší kouzelný příběh plný fantazie a humoru, který potěší čtenáře všech věkových kategorií.

Hattrick – Marcy Jell

Nakladatelství: Solis

Počet stran: 364                                 

Fotbalista Lucca žije pro svého syna a sport. Když do jeho života vstoupí okouzlující blondýnka, jeho svět se převrátí naruby. Tento romantický příběh ze sportovního prostředí nabízí nejen sportovní akci, ale i emotivní propletenec vztahů, který zaujme každého čtenáře.

Ostatní matky – Katherine Faulkner

Nakladatelství: Vendeta

Počet stran: 384

Novopečená matka Tash objeví záhadnou smrt mladé chůvy poblíž svého domova. Tento incident jí poskytne námět na článek, který by jí mohl vrátit kariéru novinářky. Katherine Faulknerová přináší napínavý příběh plný záhad a nečekaných zvratů, který vás udrží v napětí až do poslední stránky.

Tyto knižní novinky přinášejí rozmanité příběhy plné napětí, emocí a historických událostí, které zaručeně upoutají vaši pozornost. Od psychologických thrillerů po historické romány, každá kniha nabízí něco jedinečného a nezapomenutelného.

Zdroj: redakce – Justýna Malásková, argo.cz, knihydobrovsky.cz, kosmas.cz, vydavatelstviakcent.cz, motto.cz, solis-nakladatelství.cz

Další články z této rubriky

Tajný život stromů

Tajný život stromů

Víte, že se stromy mají inteligenci? A vypadá to, že větší, než je ta naše. Dokážou se specifickým způsobem domlouvat,…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*