HUMBOOKFEST MILUJÍ NEJEN TEENS!

HUMBOOKFEST 2024
Foto: Leonardo.ai

12. ŘÍJNA 2024 PROBĚHNE V O2 UNIVESUM V PRAZE 9. ROČNÍK NEJVĚTŠÍHO FESTIVALU YOUNG ADULT KNIH – HUMBOOKFEST

Světoví i čeští autoři, redaktoři, překladatelé, blogeři a další tvůrci nejen young adult knih
– s těmi všemi se můžete osobně potkat na letošním HumbookFestu. Festival ale nabídne ještě mnohem víc! Přijďte se přesvědčit v sobotu 12. října do O2 UNIVERSUM. Začínáme v 9 hodin a bavit se budete až do 20 hodin. Lístky budou v prodeji i na místě, cena je 799 Kč.

HumbookFest
Foto: Albatrosmedia.cz

HumbookFest je literární festival, který posiluje v mladých lidech nejen lásku ke knihám, ale přináší a rozkrývá témata, která je zajímají a rezonují jejich světem. I letos proběhne program v šesti sálech, ve dvou z nich se budou konat autogramiády českých i zahraničních spisovatelů. Fanoušci literatury se tak mohou setkat s neuvěřitelným počtem autorů.

Tým HumbookFestu pozval zástupce z různých nakladatelství, např. Fragment a CooBoo z Albatros Media nebo YOLI z Euromedia group, HOST, CREW, Grada či YA čtu.

Tradičně celý prostor a atmosféru oživí vyznavači cosplay, jejichž kostýmy jsou naprosto úchvatné, propracované do posledního detailu.

Na HumbookFestu si přijdou na své nejen čtenáři fantasy, sci-fi, příběhů dospívajících, ale i milovníci komiksu, mangy a zároveň i lidé, kteří se chtějí dozvědět více o samotném procesu vzniku knihy a jejich tvůrcích.

Kromě toho se návštěvníci i letos mohou těšit na nejrůznější workshopy v Kreativní zóně, které probíhají ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Možná je zláká možnost vyrobit si vlastní placku, magnetickou záložku, kapesní zápisník či kouzelný originální šperk. Navíc se projdou Virtuální knihovnou, povzbudí účastníky cosplay přehlídky, nechají si podepsat knihy od domácích i zahraničních autorů.

Z českých autorů chceme určitě upozornit na Kristýnu Maixnerovou, Kateřinu Šardickou, Alžbětu Bílkovou, Aleše Novotného, Radka Starého, Vladimíru Šebovou nebo Adélu Rosípalovou.


Tradičně nebudou chybět ani zahraniční hvězdy. 12. října do O2 Universum dorazí z USA:

Holly Black

HumbookFest
Foto: Albatrosmedia.cz

Holly Black je známá a úspěšná spisovatelka fantasy knih pro děti a teenagery. Vyrostla v New Jersey a čtení a psaní milovala již odmalička. První kniha jí vyšla už v roce 2002. Jejím nejúspěšnějším dílem je Kronika rodu Spiderwicků. Pro dospělé čtenáře napsala titul Kniha noci. V roce 2018 vydala první díl bestsellerové série Krutý princ ze světa proradných víl. Na tuto sérii navázala duologií Ukradený dědic. Její romány byly přeloženy do 32 jazyků a prodávají se po celém světě. Holly žije s manželem, synem a svými kočkami v Massachusetts v domě, který prý skrývá tajnou místnost – knihovnu.

Becky Albertalli

HumbookFest
Foto: Albatrosmedia.cz

Becky Albertalli je americká spisovatelka knih pro teenagery. Za svůj debutový román Já, Simon (vyšlo také jako Probuzení Simona Spiera) obdržela Cenu Williama C. Morrise, byla nominována na Cenu Andrewa Carnegieho a americkou Národní cenu za literaturu. Na knihu Já, Simon navazuje román Holka mimo rytmus (YOLI, 2019), ve kterém se autorka soustředí na Simonovu nejlepší kamarádku Leah. YOLI vydalo také ještě Podělaným navrch (2018) a Kate v záři reflektorů (2024). V současné době Becky žije se svou rodinou v Atlantě.

Elizabeth Briggs

HumbookFest
Foto: Albatrosmedia.cz


Elizabeth Briggs je NY Times bestsellerovou autorkou paranormálních a fantazijních romancí s odvážnými hrdinkami a neohroženými hrdiny. Zároveň je jednou z pěti nejprodávanějších autorek fantasy romancí na Amazonu. Její knihy nepostrádají nečekané zvraty, erotické scény a samozřejmě happy end.

Do českého jazyka byla zatím přeložena její fantasy série Vlci zvěrokruhu (Zodiac Wolves) v Nakladatelském domě GRADA, pod značkou Cosmopolis, v jejich ediční řadě new adult. Třinácté znamení (Moon Touched) – vydáno 27.3.2023, Osudové pouto (Star Cursed) – vydáno 16.8.2023, Měsíční čarodějky (Sun Crossed) – vydáno 25.4.2024, Odhalená pravda (Zodiac Aligned) – vydáno 27.8. 2024.

Autorku můžete rovněž sledovat na jejích sociálních sítích: 
@elizabethbriggsbooks @ElizabethBriggsAuthor @elizabethbriggs elizabethbriggs.com

Historie

HumbookFest je literární festival zaměřený na čtenáře young adult, který ve střední Evropě nemá obdoby.

Poprvé se konal na podzim roku 2016 v prostoru Elektra na Vltavské a byl pro 500 lidí. Rok na to proběhl v MeetFactory pro cca 800 lidí. Třetí ročník se pak uskutečnil v Kongresovém centru v roce 2018 s kapacitou 2000 lidí. V roce 2020 jeho pátý roční kvůli covidové době poprvé proběhl online. Téměř šestihodinové video plné rozhovorů s knižními autory má dnes přes 18 000 zhlédnutí. Od této doby HumbookFest pořádně vyrostl co do počtu účastníků i množství programu.

Devátý ročník proběhne 12. října v O2 Universum, a to opět ve velkém stylu. Rozhodně se máte na co těšit.
 

Zdroj: Jana Fikotová, Martina Vydrová, albatrismedia.cz, humbook.cz, databazeknih.cz

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*