Josef Formánek: Kniha o tichu

Josef Formánek: Kniha o tichu.
Foto: Pixabay.

Josef Formánek hodně cestoval a cestuje. Poznatky z cest nejprve zúročil tím, že s Miroslavem Urbánkem založil geografický časopis Koktejl a stál u zrodu několika dalších časopisů. V roce 2003 pak vydal svou první knihu Prsatý muž a zloděj příběhů. Jeho posledním dílem je Kniha o tichu.

Josef Formánek: Kniha o tichu
Foto: nakladatelství Gekko

Jde o nejosobnější knihu autora, který se rozepisuje o svých láskách, úspěších i pádech. V knize najdete úsměvné i smutné chvíle ze života autora. Společně s postavami jednotlivých příběhů čtenář nahlédne do tajemného světa šamanů, cizích kultur a velkých dálek. Zároveň nás autor nechá podívat se do svého běžného života, představí některé své přátele a rodinu. V knize jde o příběhy plné zvláštních náhod a vnitřních tajemství, o věci mezi nebem a zemí. Josef Formánek o této knize říká: „Sama se poskládala podle toho, koho jsem potkal. Neobyčejné lidské osudy inspirovaly nejen mé psaní, ale i můj život.“

Už chvíli jsem se odhodlávala přečíst si něco z díla Josefa Formánka. Znala jsem ho ze spojení s časopisem Koktejl, ale také jako dost velkého „svéráze“. Musím se přiznat, že jsem nečekala tak zajímavé chvíle s touto knihou. V příbězích mne překvapila autorova pokora a touha po „obyčejných“ radostech života.

Zdroj: redakce – Zdena Mášová (autorské dílo), kosmas.cz

Další články z této rubriky

Podivuhodné chvíle se Sluneční písní

Podivuhodné chvíle se Sluneční písní

Co víte o nejznámějším chvalozpěvu sv. Františka? Znáte tohle slavné dílo duchovní literatury? Přinášíme recenzi výjimečné knihy RNDr. Miloslava Nevrlého.
Noc tisíce hvězd

Noc tisíce hvězd

Andrea Yaryura Clark pracovala na svém debutovém románu sedm let. Zachycuje tragické období argentinských dějin, kdy v sedmdesátých letech za…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*