
Dnes pro vás máme recept na ovesné wafle s pekanovými ořechy. Ovesné vločky a pekanové ořechy jsou bohaté na bílkoviny a když přidáte ovoce, které je bohaté na antioxidanty, máte zdravou snídani, nebo svačinu.
Ovesné wafle s pekanovými ořechy
Poslat e-mailem VytisknoutSuroviny
- 1 šálek celozrnné mouky
- ½ šálku ovesných vloček na rychlé vaření
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička surového cukru
- ¼ šálku nasekaných pekanových ořechů
- 2 velká vejce
- 1½ šálku nízkotučného nebo polotučného mléka
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
Postup
- Předehřejte vaflovač.
- Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, cukr a pekanové ořechy.
- V samostatné míse smíchejte žloutky, mléko a kokosový olej a dobře promíchejte.
- Tekutou směs přidejte k suchým přísadám a znovu všechno promíchejte, ale v tomto případě to s mícháním nepřehánějte, směs by měla být trochu hrudkovitá.
- Bílky ušlehejte až do pevné hmoty (pozor na přešlehání) a poté je jemně vmíchejte do těsta.
- Nalijte těsto do předehřátého vaflovače a pečte, dokud kontrolka vaflovače nesignalizuje, že je hotovo, nebo dokud z vaflovače nepřestane vycházet pára (vafle je dokonalá, když je na povrchu křupavá a dobře opečená a uvnitř vlhká, lehká, vzdušná a nadýchaná).
- Na každou vafli přidejte čerstvé ovoce a podávejte.
Poznámky
Tip redakce: Pro větší lahodnost je můžete doplnit kokosovým nebo bílým jogurtem.
Zdroj: redakce – Justýna Malásková, Healthy Eating
Buďte první kdo přidá komentář