Pavla Momčilová, Olga Mengerová: Česká kuchyně pro Váš typ

Pavla Momčilová, Olga Mengerová: Česká kuchyně pro Váš typ
Foto: Freepik

Krevní skupina A

Uznávaná odbornice na zdravou výživu Pavla Momčilová vydala ve spolupráci s dietní sestrou, autorkou kuchařských knih a dietetických příruček o zdravém způsobu života, Olgou Mengerovou již tři kuchařky připravené podle typů krevních skupin 0, A, B a AB.

Pavla Momčilová, Olga Mengerová: Česká kuchyně pro Váš typ
Foto: se svolením Media Publishing

Speciální kuchařka je inspirována knihou Výživa a krevní skupiny od amerického lékaře Dr. Petera J. D´Adamo. Jde o přesně vybraný a efektivní stravovací systém s vybranou skladbou potravin, nejvhodnějších pro lidi s konkrétní krevní skupinou. Je však nutné, aby nemocní s poruchami metabolismu nebo vážnějším onemocněním a pacienti v rekonvalescenci předem konzultovali se svým lékařem zamýšlenou změnu stravování, aby nenarušili předepsanou dietu či jiným způsobem ovlivnili rozvoj choroby.

Ještě než se rozhodnete upravit jídelníček podle svojí krevní skupiny, můžete se seznámit s informacemi o tomto způsobu stravování, jeho výhodách a vlivu na zdraví, jež autorky doplňují o několik dobrých rad a praktických doporučení. Týkají se zejména podrobného a přehledného uvedení prospěšných, neutrálních a nevhodných potravin. Vynecháním nebo omezením škodlivých potravin můžete touto dietou příznivě ovlivnit své zdraví, posílit vitalitu, a pokud se vám dosud nedařilo shodit nadbytečné kilogramy, budete spokojeni i v tomto ohledu.

Hlavní část kuchařky tvoří velké množství nápaditých, jednoduchých, rychlých a chutných receptů, jež budou vyhovovat všem, kdo mají málo času, anebo je prostě nebaví vymýšlení nových jídel. Z široké nabídky zdravých pokrmů české kuchyně si vybere každý. Kniha obsahuje návody na předkrmy, polévky, masité i bezmasé pokrmy z luštěnin, zeleniny, tofu, na chléb a slané pečivo, moučníky a dezerty a bohatou studenou kuchyni. Inspirující je i příklad týdenního jídelníčku.

Zdroj: Dana Vondrášková, medicapublishing.cz

Další články z této rubriky

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*