Go Back

Černý kuba

Petra Tajovský Pospěchová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 300 g krup
  • 100 g sušených hub
  • 3 lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • drcený kmín
  • majoránka, sůl

Postup
 

  • Houby necháme namočené přes noc ve vlažné vodě, v jiném hrnci namočíme kroupy.
  • Namočené kroupy slijeme, propláchneme, zalijeme osolenou vodou a vaříme, dokud nezměknou.
  • Po čtvrt hodině varu přidáme do hrnce namočené houby.
  • Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo (trochu si schováme na vymazání pekáče) a na něm orestujeme cibuli s kmínem.
  • Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem.
  • Kroupy s houbami scedíme (trochu vody si odložíme do hrníčku), vmícháme utřený česnek a majoránku rozetřenou mezi dlaněmi. Vařečkou důkladně promícháme. Směs vyklopíme do vymazaného pekáčku a necháme čtvrt hodiny zapéct v troubě.

Poznámky

Foto: se souhlasem nakladatelství Smart Press
Vytisknout