Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
Cizrnová paštika s arašídovým máslem
Pavla Momčilová
Suroviny
200
g
uvařené cizrny
(1 konzerva)
1
jemně krájená cibule
1
prolisovaný stroužek česneku
30
ml
bio lněného oleje
30
g
žitné mouky celozrnné
1
dl
červeného vína
100
g
arašídového másla
jemného
2
lžičky
paštikového koření
1
lžíce
SHOYU
sůl a pepř podle chuti
Postup
Cibuli osmažíme na lněném oleji do růžova, přidáme žitnou mouku, česnek a lehce zasmažíme.
Zalijeme vínem, přidáme paštikové koření a na mírném ohni mícháme, až dostaneme hustší bešamel.
Necháme jej vychladnout.
Okapanou cizrnu rozmixujeme do hladka a v misce smícháme s arašídovým máslem, vychladlým bešamelem, SHOYU a dochutíme solí a pepřem.
Poznámky
V chladničce dáme na pár hodin odležet, pak chutná znamenitě.
Poslat e-mailem
Vytisknout