Go Back

Kapr po anglicku

Justýna Malásková

Suroviny
  

  • 1 kg kapra
  • kapří játra
  • sardelová pasta
  • 100 g másla
  • 1 hrnek vývaru
  • 1 cibule
  • citron nebo citronová šťáva
  • 4 rajčata nakrájená
  • ½ lžičky kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • ½ lžičky muškátového květu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 dl těžšího červeného vína

Postup
 

  • Kapra rozporcujeme, dílky osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce.
  • Na polovině másla je zprudka opečeme po obou stranách, podlijeme vývarem a zakapeme citrónovou šťávou.
  • Na druhé polovině másla osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme kari koření, nakrájená rajčata, kapří játra a trochu sardelové pasty, okořeníme muškátovým květem, petrželkou a zalijeme vínem.
  • Přidáme šťávu z dušeného kapra, omáčku propasírujeme a přelijeme jí jednotlivé porce kapra.
  • Podáváme s čerstvým chlebem.
Vytisknout