Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
Krémová polévka z topinamburů – doporučujeme (nejen) diabetikům!
Pavla Momčilová
Suroviny
500
g
očištěných topinamburů
1
jarní cibule s natí
1,2
l
zeleninového vývaru
nebo vody
100
ml
sladké smetany
bílý pepř, sůl, svazek pažitky
Postup
Dobře kartáčkem očištěné topinambury nakrájíme na kostičky. Pokud jsou topinambury starší, musíme je před vařením oloupat.
Vývar nebo vodu přivedeme k varu, vložíme kostičky topinamburů, nakrájenou cibulku i s natí a vaříme, až jsou topinambury měkké.
Stáhneme z ohně a přidáme sladkou smetanu ,pepř, sůl podle chuti a vše rozmixujeme. Nakonec doplníme krájenou pažitkou nebo i natí z jarní cibulky.
Poznámky
Náš tip:
Topinambury můžeme přidávat do každé zeleninové i masové polévky stejně jako např. kedluben nebo brambor.
Poslat e-mailem
Vytisknout