Go Back

Šneci po pražsku

Petra Tajovský Pospěchová
Porcí 4 porce

Suroviny
  

  • 24 šneků
  • 6 lžic másla
  • 2 žloutky
  • 3 žemle
  • 2 sardelky
  • 3 lžíce smetany
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli

Postup
 

  • Šneky zbavíme případných parazitů na ulitách a necháme je hodinu povařit v osolené vodě se lžící octa.
  • Po uvaření je špičatým nástrojem vyjmeme z ulit, přičemž dáváme pozor, abychom neutrhli ocásek.
  • Ulity vrátíme zpět do vroucí vody a další hodinu je necháme vyvařit.
  • Maso zbavíme ocásků s blánou a vaříme další hodinu v zeleninovém vývaru.
  • Pak šnečí maso slijeme, jemně nasekáme, žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou, přidáme žloutky, tři lžíce rozpuštěného másla a utřené sardelky. Přimícháme najemno nasekanou petržel.
  • Takto připravenou fáší naplníme ulity šneků, pomažeme rozpuštěným máslem s česnekem, vložíme do zapékací misky a necháme péct asi deset minut v troubě vyhřáté na190 °C.

Poznámky

Foto: se souhlasem nakladatelství Smart Press
Vytisknout