Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
TOFU po čínsku s klíčky MUNGO – velmi chutný oběd plný fytoestrogenů
Pavla Momčilová
Suroviny
200
g
přírodního TOFU
2
lžíce
SHOYU
1
lžička
Maizeny
200
g
naklíčené sóji Mungo
1
očištěná masitá červená paprika
1
chilli paprička
50
ml
sójového oleje
sůl
Na záliv
:
2
lžíce
SHOYU
½
lžičky
drceného suchého kořene nebo 1 lžička sušené nati
libečku
(náhrada wei-sú – glutamanu)
2
lžíce
červeného vína
1
lžička
Maizeny
½
dl
vody
Postup
TOFU nakrájíme na nudličky, posypeme Maizenou, zakápneme SHOYU a promícháme.
Čerstvé klíčky MUNGO spaříme krátce v misce vroucí vodou a necháme okapat.
Papriku a chilli nakrájíme na proužky.
V hrnečku smícháme ingredience na záliv.
V pánvi WOK rozehřejeme olej, krátce osmahneme nakrájenou zeleninu a dáme stranou.
Do téhož oleje vložíme připravené TOFU, orestujeme, přidáme papriku a spařené klíčky MUNGO, prohřejeme a dáme připravený záliv.
Za lehkého promíchávání na mírném ohni pokrm rychle dohotovíme.
Poznámky
Podáváme s rýží natural nebo s žitným chlebem.
Poslat e-mailem
Vytisknout