Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Zabalíme do folie a dáme odležet do lednice – nejlépe do druhé dne.
Druhý den vytvarujeme z těsta kuličky. Každou kuličku vmáčkneme do formičky na vosí hnízda a uprostřed uděláme důlek.
Do dalšího dne necháme úly uschnout na plechu a teprve následující den plníme.
První náplň
Všechny ingredience důkladně promícháme a ihned plníme.
Druhá náplň
Zahřejeme smetanu a povaříme v ní vanilkový lusk nebo přidáme trošku vanilkové pasty.
Necháme zchladnout na teplotu kolem 35 °C a vlijeme do rozpuštěné bílé čokolády o teplotě do 40 °C.
Tyčovým mixérem šleháme, až nám vznikne lesklý kompaktní krém. Můžeme hned plnit do úlů.
Závěr
Náplň v úlech zavřeme buď dopředu upečeným lineckým kolečkem nebo piškotem.
Poznámky
Tipy redakce:
Aby se nám těsto do formičky nelepilo, můžeme formičku vždy vysypat moučkovým cukrem anebo kuličku v moučkovém cukru obalit, než ji vložíme do formičky.
Pokud máme rádi čokoládu, můžeme ještě špičku úlu namočit do čokolády.