Go Back
Print
Notes
Smaller
Normal
Larger
Žluté dortíčky
Olga Skálová
Suroviny
Těsto:
30
dkg
másla
45
dkg
hladké mouky
12
dkg
moučkového cukru
15
dkg
mletých vlašských ořechů
Krém:
¼
kg
másla
2
lžíce
moučkového cukru
2
celá vejce
8
dkg
cukr krupice
1
vanilkový cukr
Poleva:
3
žloutky
12
dkg
moučkového cukru
1
vanilkový cukr
trochu rumu
(nemusí být)
Na ozdobení:
krásné půlky vlašských ořechů
Postup
Těsto:
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto.
Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, čtverečky nebo obdélníčky.
Vykrájené tvary opatrně přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.
Upečeme v troubě na 220 °C – asi 15 minut.
Krém:
Smícháme máslo s dvěma lžícemi moučkového cukru a třeme do hladké hmoty.
V páře ušleháme 2 celá vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem až do ztuhnutí.
Po úplném vychladnutí hmoty do ní vmícháme utřené máslo s cukrem.
Krémem slepujeme upečená kolečka.
Poleva:
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme.
Nakonec můžeme přidat trochu rumu.
Polevou potřeme slepené dortíčky a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.
Poznámky
Upozornění:
Je toho hodně, pokud pečete v menším rozsahu je dobré použít poloviční nebo třetinovou dávku.
Poslat e-mailem
Vytisknout